Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Ruim 20 jaar woon en werk ik met veel genoegen in Leiden, een mooie, inspirerende stad. Mijn vader was portrettekenaar. Duizenden kinderportretten tekende hij, binnen 10 minuten, gewoon op straat. Hij werd vooral bekend als de "Artis-tekenaar" en had zijn vaste stek in het apenhuis. Daarnaast was hij taxichauffeur, buschauffeur en fabrieksarbeider, want we konden van de kunst niet echt leven. Ook was hij lid van de Zondagsschilders en exposeerde met deze groep in het Stedelijk Museum. Zijn grote wens dat ik naar de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten zou gaan, heb ik met veel plezier vervuld.


Portretten

Ik specialiseerde mij vooral in het fijnschilderen en het magisch realisme. Ik werd hierbij vooral geïnspireerd door Vlaamse en Italiaanse schilders uit de vroege Renaissance, zoals Hugo van der Goes, Piero della Francesca en Filippo Lippi. Later heeft deze stijl zich voortgezet in mijn portretten. Maar, net als mijn vader, maak ik ook portretten in potlood, pen en pastel.


Vrij werk

Jacqueline BorgIn mijn vrije werk is in de loop van de jaren een geleidelijke versobering ontstaan. Begin jaren tachtig zette de abstrahering zich voort, waarbij de balans doorsloeg naar het landschappelijke met een sterk illusionaire werking. De kleurtoetsen zijn bijna abstracte vlakken, die echter, doordat ze aan een vorm toebehoren toch onderdeel zijn van het landschap, of het object. Van het oorspronkelijke 'fijnschilderen' en 'magisch realisme' zijn nog altijd elementen terug te vinden in mijn werk. Ik laat mij graag inspireren door de zee, rotsen en luchten.


Toegepast werk

Voor diverse opdrachtgevers verzorg ik logo's, huisstijl en P.R. In nauw contact met de opdrachtgever wordt een eigen stijl gecreëerd. In tegenstelling tot grote reclamebureaus, werk ik snel en flexibel tegen een zeer betaalbaar tarief.


Journalistiek

Voor verschillende media verzorg ik artikelen en interviews over Kunst & Cultuur. Naast de teksten maak ik eigen foto's en fotoreportages.