Jacqueline heeft een schitterend portret van mijn overleden vriendin gemaakt.
Zij kenden elkaar goed en dat zie je terug in de pasteltekening.
Toen ik het voor het eerst zag, sprongen de tranen in mijn ogen, zo mooi vond ik het.

Heel, heel mooi! Dankjewel.
RJQ

Jacqueline heeft mijn moeder van 98 lentes met veel gevoel getekend. Je kunt zoveel emoties aflezen op haar gezicht. Echt zoals zij in deze levensfase is.

Heel erg bedankt, zo is ze er toch ook thuis een beetje bij....
Vera

So gorgeous. I was thinking how can someone paint what I'm feeling? I love it!!!
Joyce, Newmarket, Canada

Me and "my girls". I love them and they make me smile.
Julie, St Catharines, CanadaVia een goede vriend leerde ik Jacqueline kennen. Ik was direct zeer onder de indruk van haar kunsten. Vooral van haar portretten. Jacqueline heeft voor mij een hele mooie portrettekening gemaakt van mijn lieve broer Jan en mij. Mijn broer is helaas een aantal jaren geleden overleden. De band tussen mijn broer en mij was uniek.
Het was zeer spannend toen de tekening eenmaal af was om het te gaan bekijken. De traantjes kwamen vanzelf. Wat mooi en wat treffend. Wat een mooie herinnering aan mijn broer. Kon hij het maar zelf zien. De reacties die ik kreeg van familie en bekenden zijn zeer positief. Wat mooi, echt Jan. Wat goed etc. Jacqueline, nogmaals dank je wel!!!
Liefs, JohannaBij mijn afscheid van kantoor in 2015 kreeg ik van mijn werkgever een waardebon om een portret te laten maken. Toen was voor mij alleen de vraag van wie ik een portret zou laten maken. Uiteindelijk heb ik besloten om een portret van mezelf te laten maken. Ik ben langs geweest bij Jacqueline zij heeft wat foto's gemaakt en een aantal vragen gesteld en met dit al is zij aan de gang gegaan. Toen ik mijn portret ging ophalen leek het net of als ik in de spiegel keek zelfs mijn ketting was tot in de detail uitgewerkt. Jacqueline vertelde me toen wat haar dochter over mijn portret had gezegd. Ze zei precies de dingen die op mij van toepassing waren en dat beschouw ik als een groot compliment voor de kunstenares. Jacqueline bedankt, mijn portret heeft een mooie plekje gekregen.
DianaJacqueline heeft twee heel mooie pastelportretten van mijn beide dochters gemaakt. Ik ben er erg blij mee want hun beide verschillende karakters komen duidelijk naar voren op de portretten. Ze zien er "levendig" uit. Vooral hun ogen springen eruit. Een getekend portret heeft zoveel meer waarde dan een foto. Ze hebben een mooie plek aan de muur gekregen. Dank je wel nogmaals Jacqueline!
JolandaJacqueline heeft een mooi portret gemaakt van mijn vrouw Olga. Olga is vorig jaar overleden. Ze was kunstenaar en docent. Olga en Jacqueline kenden elkaar goed, onder andere via de Leidsche Mondialen en doordat Jacqueline soms voor Olga inviel bij lesgegeven.
Het maken van een portret was een lastige klus want Olga had vele gezichten. Ze was een uitbundig gevoelsmens en op haar gezicht was dat gevoel dan altijd goed af te lezen. Dat betekende keuzes maken. En het maken van zo'n keuze was extra moeilijk omdat we alleen een paar foto's hadden waar Olga dan lachend, met toegeknepen ogen op stond.
Jacqueline is er in geslaagd de goede keuzes te maken. Zoals ze op het schilderij staat, zo "was ze". En dan ook met heel mooie kleuren. Het portret krijgt een mooie plaats in mijn huis. Met vriendelijke groet, Jos.


Als verrassing heeft mijn lieve vriend voor ons halfjarig jubileum mij een schitterend portret cadeau gedaan. Bij het ontvangen van de tekening kreeg ik tranen in mijn ogen. Dit omdat het Jacqueline gelukt is om niet alleen de foto na te tekenen, maar ook de personen en de emotie, die erbij horen, over weet te brengen.
De pastel geeft schitterend weer hoe sterk het gevoel is dat mijn vriend en ik voor elkaar hebben. Eigenlijk het idyllische plaatje van een jong, all-in- love stel waarvan de wereld aan hun voeten ligt. Het portret heeft dat feilloos overgenomen en daar een extra dimensie aan toegevoegd. Een waar kunstwerk, dat mij, ons, altijd dierbaar zal zijn.
OllaPortret ter nagedachtenis aan Ron
Mijn schoonouders waren erg ontroerd over het portret van mijn man. Vooral de ogen vonden ze erg sprekend. Het portret heeft een mooi plekje gekregen in de woonkamer, bedankt Jacqueline. Groetjes Shirley


Wij vonden het erg fijn om bij de kunstroute 2012 Jacqueline weer te ontmoeten (samen met haar leuke kleindochter) -wij kenden Jacqueline al omdat zij eerder dit jaar een heel mooi artikel over het 65-jarig huwelijk van de ouders van Antoinette voor de krant heeft geschreven. De portretten die wij zagen spraken ons erg aan. Toen hebben wij een afspraak gemaakt om van onze kleinzoon Bram een portret te laten maken, als verrassing voor de ouders. Het is een heel mooi portret geworden waarin zij Bram goed heeft weergegeven zoals hij is. Wij zijn er erg blij mee, net als zijn ouders. Steven en AntoinetteTijdens een benefietavond op 1 april jl. hebben wij tijdens de veiling een bod gedaan op een portretopdracht in pastelkrijt. Al jaren liepen wij rond met het plan onze kinderen eens mooi te laten portretteren. Maar er zijn zoveel mogelijkheden (olieverf, aquarel, houtskool, foto op canvas, etc.) en het was er nog niet van gekomen om ons daar in te verdiepen. Jacqueline Borg kwam dus per toeval op ons pad en we zijn enorm blij met het resultaat. Het pastelkrijt is prachtig en het is een zeer schilderachtige wijze van tekenen. Onze beide dochters zijn afgebeeld zoals ze zijn, met prachtige sprekende ogen en met heel veel persoonlijkheid (de één verlegen, de ander ondeugend). Bedankt Jacqueline! We genieten elke dag weer opnieuw van dit unieke werk. ConnyHet schilderij is werkelijk prachtig, en zo sprekend. Ik vind het verbluffend dat iemand dat zo kan. Ze staan nu ook op het bureaublad van de computer, twee honden met toch een heel eigen karakter en dat je dat er dan zo goed eruit kan halen. Werkelijk schitterend! Groeten, Ineke en Cor

Wij zijn zeer blij met de portretten van onze kinderen, echt sprekend, een prachtig geheel. We waren al een tijdje op zoek naar een mooi schilderij voor onze woonkamer, maar dit kan geen kunstwerk overtreffen. Helemaal geweldig! Bedankt, Chantal en Peter
Ons jubileum is net achter de rug. De schilderijen hebben inmiddels een leuke plaats gekregen in ons huis. Beide kinderen kijken nog steeds met de nodige scepsis tegen de totstandkoming van en de schilderijen zelf aan. Maar wij vinden het een prachtig cadeau. De schilderijen zelf geven volgens ons het karakter van onze kinderen goed weer. De scepsis over het schilderen van Arjan is ook op zijn portret te zien. Knap gedaan. Ook het ons geregeld geïnformeerd houden van de voortgang was prettig. Kortom wij zijn blij dat we de schilderijen hebben laten maken en zijn zeer content met hoe het eindresultaat is geworden. Met vriendelijke groet, Aad.Hierbij een paar foto's van het ophalen van de pastel bij jou thuis en het overhandigen van het dubbelportret van haar zonen aan mijn zus (voor haar 50-ste verjaardag). Ze was er erg blij mee en zeer verrast!!! Ik heb ook nog foto's gemaakt, zodat je kan zien waar je werk terecht is gekomen. HeleneBijna op de dag af, 10 jaar geleden, overleed mijn echtgenote Emma, moeder van Lucky en Melissa. Het door Jacqueline getekende portret heeft een grotere uitstraling dan ik had kunnen hopen. Rob.

Ik vind het een heel mooi portret. En volgens mij heeft Jacqueline er heel hard aan gewerkt. We zijn er heel blij mee. Melissa.Wat een prachtige tekening van mijn kids. Werkelijk geweldig zoals je ze beide hebt geportretteerd! Precies zoals ze zijn, Renée in eerste instantie iets gereserveerd en Sjoerd zo'n ondeugende uitstraling. Wauwwwwww. We hebben de tekening gelijk dezelfde dag al opgehangen! Super. Heel erg bedankt. Groetjes Linda.

 Het drieluik hangt prominent te pronken op kantoor in de zithoek en is goed zichtbaar voor ieder die binnenkomt.

De middelste is heel symbolisch voor de kantoorpanden waarin we hebben gezeten en die vooraan waarin we nu zitten. De opperhoofden zijn prima geportretteerd! Een aanwinst voor ons kantoor. Dank Jacqueline. Groet, Loes (Administratiecollectief)Wij kijken nog dagelijks met veel plezier naar jouw tekening. Na de dood van de honden hadden wij behoefte aan iets als herinnering, en zo kregen wij het idee om een schilderij of tekening te laten maken. Aan de hand van bestaande foto’s heb je werkelijk een prachtige tekening gemaakt. De afbeeldingen zijn goed getroffen en je kan hun karakter er bijna zo vanaf zien. De collage ziet er natuurlijk uit en door het gebruik van pastel komen kleuren en tekening van haar/vacht prachtig uit. Wij zijn blij dat wij jou gevraagd hebben de tekening te maken en zijn er ontzettend tevreden over. Met vriendelijke groet, Ramon en Petra


Beste Jacqueline, bedankt voor het maken van de portretten van onze kinderen. In een korte tijd wist jij een uitstekend resultaat te bereiken. De schilderijen hangen in onze kamer en iedere dag worden ze bewonderd.

Nogmaals dank. Albert en JeanethBedankt, We vinden het project bijzonder geslaagd en proberen nu een mooie plek voor de vijf pastels te vinden.
Dat kan soms ook nog behoorlijk lastig zijn, maar we komen er echt wel uit. De samenwerking was voortreffelijk! We zullen je aanbevelen. Hartelijke groeten, Sjoerd en Jelly


Bedankt voor het treffend geschilderde portret van onze dochter. Na een keuze gemaakt te hebben uit de vele door jou genomen foto's, ging je direct aan het schilderen, en na 2 'terugkom-middagen' met Milou, konden we na enkele weken al het resultaat bewonderen: mooie heldere kleuren en vooral de ogen prachtig geschilderd. We kunnen het aan alle ouders van harte aanbevelen om hun kind(eren) op deze manier in olieverf te laten vereeuwigen! Groet, ouders van Milou.

 

 

Een foto van onze dochter, gemaakt op een passagierschip, beviel ons zeer. In de tekening die Jacqueline van de foto maakte, wist zij de blik in haar ogen en de wind door het haar heel goed te vatten. Je voelt als het ware de frisse zeewind en je hoort de meeuwen krijsen. We zijn er zeer blij mee, en de tekening hangt op een mooie plek in ons huis.
Henk, Joke, Lynn